Πολιτική

Σπίρτζης – Ραγκούσης: Η ΝΔ θεσμοθετεί δικτακτορικό μοντέλο οργάνωσης της ΕΥΠ

"Με την τροπολογία Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση Κοντολέοντα δεν κατέρρευσε μόνον κάθε έννοια αξιοκρατίας κι ευνομίας στο ελληνικό κράτος" αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ούτε κατέρρευσε μόνον η αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Με την τροπολογία όνειδος που υπερψήφισαν 150 συγκεκριμένοι βουλευτές της ΝΔ για την ΕΥΠ, θεσμοθετήθηκε κάτι πολύ χειρότερο.

Όπως κατήγγειλε ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, γεννήθηκε ένα θεσμικό αντιδημοκρατικό τέρας. Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την Ε.Υ.Π. σε Κ.Υ.Π.! “.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, “με την τροπολογία όνειδος προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ επί της δημόσιας διοίκησης χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύουν στο ΦΕΚ κάθε πληροφορία, σχετική με τις δραστηριότητές τους. Ενώ θα μπορούν αφανώς να χρηματοδοτούνται από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Προέβλεψαν «μνημόνια συνεργασίας» μεταξύ της ΕΥΠ και όλων των φορέων του Δημόσιου τομέα.

Το κράτος της Δεξιάς οικοδομείται με γρήγορους ρυθμούς στην πιο σκληρή εκδοχή του διότι πλέον:

1.Μπορεί να τοποθετηθεί συνεργάτης του ΠΘ ή «εκλεκτός» της κυβέρνησης οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση, χωρίς καμία ανακοίνωση και για να λειτουργεί ως «σύνδεσμος» χωρίς κανένα κανόνα.

2. Η όποια παράνομη δραστηριότητα του, στο εσωτερικό της χώρας – παρακολούθηση υπαλλήλων, παρακολούθηση πολιτικών προϊσταμένων, υπεξαίρεση εγγράφων, καταπάτηση νόμου προσωπικών δεδομένων, κ.α. – θα μπορεί να συγκαλυφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του «μνημονίου συνεργασίας», χωρίς καμία συνέπεια.

Πρόκειται για εξωφρενική και απολύτως επικίνδυνη για τη δημοκρατία εξέλιξη.

Σήμερα θεσμοθετείται αντίστοιχο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΥΠ που υπήρχε επί δικτατορίας, μόνο που ακόμη και τότε, οι επίτροποι ήταν γνωστοί”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 36
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ