Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ναι μεν αλλά λέει η Βόρεια Κορέα για νέες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Ναι μεν αλλά λέει η Βόρεια Κορέα για νέες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμη να ξεκινήσει και πάλι τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα όμως η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε πως αν η Ουάσινγκτον δεν υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση θα τεθεί σε κίνδυνο όλη η διαπραγματευτική πορεία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμφώνησε σε μια συνάντηση που είχε στις 30 Ιουνίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την επανεκκίνηση των συνομιλιών σε επίπεδο εργασίας που έχουν παγώσει έπειτα από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής των δύο ηγετών στο Ανόι, τον Φεβρουάριο. Ωστόσο οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ουάσινγκτον.

Με ανακοίνωση που δημοσίευσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η υφυπουργός Εξωτερικών στην Βόρεια Κορέα, Τσόι Σον Χούι δήλωσε ότι η Πιονγκιάνγκ είναι σύμφωνη να διεξαγάγει «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Σε αίτημα για σχόλιο της δήλωσης Τσόι, μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι: «Δεν υπάρχουν συναντήσεις να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις