Πολιτική

Novartis: Σαμαράς, ο μόνος που κατονομάζει ευθέως τον Τσίπρα!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, με το υπόμνημα του Αντώνη Σαμαρά να βλέπει το "φως" της δημοσιότητας. Ο πρώην πρωθυπουργός κατονομάζει απερίφραστα τον... διάδοχό του ως "ιθύνοντα νου των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων". Είναι ο μόνος από όσους έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής που αναφέρεται ονομαστικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε αναλυτικά όλα όσα κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis “τρέχουν” με καταιγιστικούς ρυθμούς και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Τι κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να προτείνει Προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο και όχι τον Αλέξη Τσίπρα;

[read4more]

Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στο “κάδρο” της… ονοματολογίας, καθώς ο προκάτοχός του, επίσης πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τον κατονομάζει ανοιχτά στο υπόμνημα που κατέθεσε για την υπόθεση της Novartis!

Είναι ο μόνος από όσους έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής για την υπόθεση που αναφέρει ανοιχτά το όνομά του. Και όχι μία, ούτε δύο, αλλά… είκοσι έξι φορές (!) στο πολυσέλιδο υπόμνημά του!

Ο Αντώνης Σαμαράς, στην κατάθεσή του που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή κατονομάζει επίσης και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον περίφημο “Ρασπούτιν”.

“Δείχνει” τους κ.κ. Τσίπρα – Παπαγγελόπυλο ως τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση Novartis. «Σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων ιθύνων νους είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», ανέφερε.

«Όλες οι ενέργειες των Εισαγγελέων ήταν προσχεδιασμένες και σε πλήρη γνώση και καθ’ υπόδειξη των τελευταίων: Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως «Ρασπούτιν» για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Click4more: Νovartis: Σενάρια για προανακριτική – εξπρές και επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη

Επιπρόσθετα, σε άλλο σημείο τονίζει: «Σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων ιθύνων νους είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/09/samaras_ypomnhma_1809_1.pdf”]

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 58
Κυριάκος Βελόπουλος: Θα έχουμε κυβέρνηση με υπόδικους βουλευτές – Πιστεύω τον Σεπτέμβριο θα γίνουν εκλογές
Όπως είπε, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα έδινε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να μιλήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να δεσμευτούν οι περιουσίες όλων όσων εμπλέκονται
Κυριάκος Βελόπουλος
Ο Χατζηδάκης «στριμώχνει» την αντιπολίτευση με ατάκα του... Κουτσούμπα: «Αυτοί είστε»
Σε κλίμα υψηλής πολιτικής έντασης ψηφίστηκε το ν/σ «Παρεμβάσεις για ένα δημόσιο πιο φιλικό στο πολίτη», με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να απαντά αιχμηρά για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές
Κωστής Χατζηδάκης
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης «σφάχτηκαν» στη Βουλή: «Είσαι άθλιος ψεύτης», «Δεν είμαι ειδικός για τα σύνδρομα καταδίωξης»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να επιστρέψει στη συνέχεια και να απαντήσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου και Καιρίδης