Κόσμος

Brexit: Έξαλλος ο Ντόναλντ Τουσκ με τον Μπόρις Τζόνσον

To Brexit χωρίς συμφωνία είναι πιο ορατό από ποτέ με τον Ντόναλντ Τουσκ να είναι έξαλλος με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζονσον για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον πως παίζει με «το μέλλον της Ευρώπης» με ένα «ανόητο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών» για τις ευθύνες της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Μπόρις Τζόνσον, το διακύβευμα δεν είναι να κερδηθεί ένα ανόητο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών. Το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και η ασφάλεια και τα συμφέροντα των λαών μας. Δεν θέλετε συμφωνία, δεν θέλετε παράταση, δεν θέλετε να ανακληθεί (το διαζύγιο), quo vadis;», έγραψε ο Τουσκ στο Twitter.

Τα παράτησε και η Μέρκελ! Καμία ελπίδα για ένα Brexit με συμφωνία

Νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως η συμφωνία για το Brexit είναι «εξαιρετικά απίθανη» εκτός κι αν η Βρετανία αφήσει τη Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση, σύμφωνα με βρετανική πηγή.

Η ίδια πηγή δηλώνει πως αν αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δυο ηγέτες αποτυπώνει «μια νέα, καθιερωμένη θέση, τότε σημαίνει ότι μια συμφωνία για το Brexit είναι ουσιαστικά αδύνατη όχι μόνο τώρα αλλά για πάντα».

«Η Μέρκελ δήλωσε ότι εάν η Γερμανία ήθελε να αποχωρήσει από την ΕΕ θα μπορούσε να το κάνει χωρίς πρόβλημα, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να αφήσει τη Βόρεια Ιρλανδία σε μια τελωνειακή ένωση και σε πλήρη ευθυγράμμιση για πάντα», πρόσθεσε η βρετανική πηγή.

[read4more]

Αρνητικοί οι Γερμανοί στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης για το Brexit

Οι Γερμανοί πολίτες είναι πιο αρνητικοί από τους Γάλλους σε μια νέα ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Kantar που διενεργήθηκε σε έξι χώρες και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το 58% των Γάλλων δεν συμφωνούν με το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit, ενώ το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτρέψει νέα αναβολή. Οι Γερμανοί είναι ακόμη πιο αυστηροί καθώς το 62% λένε όχι σε μια επαναδιαπραγμάτευση και το 66% όχι σε νέα αναβολή του Brexit.

Αντίθετα οι Πολωνοί είναι πιο ανοικτοί στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης, με το 52% να τάσσεται υπέρ, έναντι μόνο του 47% των Ολλανδών που εκτιμά ότι η ΕΕ θα πρέπει να δώσει και άλλο χρονικό περιθώριο στη Βρετανία και να αναβάλει το Brexit.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου στην Κνεσέτ: Ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ στον Λευκό Οίκο το Ισραήλ – «Ειρήνη δια της ισχύος»
«Πληρώσαμε βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά τώρα οι εχθροί μας κατανοούν πόσο αποφασισμένοι είμαστε, κατανοούν ότι το Ισραήλ είναι ισχυρό και θα μείνει εδώ» - Ο Νετανιάχου δεν θα μεταβεί στην Αίγυπτο στη σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ
SAUL LOEB
Οι πρώτες φωτογραφίες των Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς – Χαμόγελα, αγκαλιές και δάκρυα χαράς στο Ισραήλ
Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν από τις ισραηλινές αρχές - Αδυνατισμένοι αλλά καλά στην υγεία τους, σύντομα θα χαθούν στις αγκαλιές των οικογενειών τους
Τα δίδυμα αδέλφια Gali and Ziv Berman
1
Η πολυτελής εξορία του δικτάτορα της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα υπό την προστασία του Βλαντιμίρ Πούτιν
Σε έναν ουρανοξύστη 300 μέτρων, στην καρδιά της Μόσχας, ζει ο Άσαντ και η οικογένειά του, σύμφωνα με τη Die Zeit - Οι φήμες για δηλητηρίαση και η ασθένεια της γυναίκας του Άσμα
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα 1