Κόσμος

Νορβηγία: Τελικά… άκυρο – Κατα λάθος το σήμα κινδύνου από το παγοθραυστικό!

Τελικά... άκυρο! Κατά λάθος εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Ρωσικό παγοθραυστικό που βρέθηκε ανοιχτά της Νορβηγίας.

Το παγοθραυστικό με τους 33 επιβαίνοντες εξέπεμψε σήμερα σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών της δυτικής Νορβηγίας.

Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε ανησυχία για την τύχη του πλοίου, ωστόσο οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αυτό έγινε… κατά λάθος.

Το νορβηγικό Κέντρο Συντονισμού Διασώσεων είχε κάνει γνωστό ότι το πλοίο αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε 22 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της πόλης Όλεσουντ.

Δύο ρυμουλκά και ένα σκάφος της νορβηγικής ακτοφυλακής έχουν αποπλεύσει για εκεί, διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ήταν όλα μια… παρεξήγηση. Το σήμα κινδύνου εστάλη κατά λάθος στη διάρκεια μιας διακοπής της λειτουργίας κάποιου εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της θαλασσοταραχής”, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

Το πλοίο είχε αναφέρει αρχικά ότι είχαν σταματήσει και οι τέσσερις μηχανές του και ότι έπλεε ακυβέρνητο μέσα σε θαλασσοταραχή, σύμφωνα με την νορβηγική υπηρεσία διάσωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ