Κόσμος

Άντον Γιέλτσιν: Κάνει ντεμπούτο η έκθεση φωτογραφιών του! video

Έκθεση φωτογραφιών του εκλιπόντος ηθοποιού, Άντον Γιέλτσιν, κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα στη Ρώμη με τίτλο "Provocative Beauty".

Μετά τον πρόωρο θάνατό του το 2016 σε ηλικία 27 ετών, η κληρονομιά τού Άντον Γιέλτσιν είναι ακόμη ζωντανή σε διάφορα καλλιτεχνικά πεδία.

Γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Star Trek, Green Room, Like Crazy, Terminator Salvation και Alpha Dog, ο γεννημένος στη Ρωσία ηθοποιός, Άντον Γιέλτσιν ασχολήθηκε και με τη φωτογραφική τέχνη δημιουργώντας εικόνες σουρεαλιστικές και αισθησιακή και γκροτέσκο ατμόσφαιρα.

Έκθεση με 51 από τις φωτογραφίες του Άντον Γιέλτσιν συνθέτουν έκθεση με τίτλο “Provocative Beauty” (Προκλητική Ομορφιά) την οποία επιμελήθηκαν οι Clayton Calvert και ο Alessio de’Navasques φιλοξενείται στο Palazzo Brancacciο, στη Ρώμη.

Οι φωτογραφίες του Γιέλτσιν είναι αυτοπορτρέτα, προσωπογραφίες, εσωτερικές λήψεις, οι οποίες εστιάζουν σε φίλους και οικογένεια, αλλά επεκτείνονται και σε ξένους.

Παρουσιάζουν επίσης ένα άγνωστο κομμάτι της ζωής του, την πλευρά της νύχτας, χαρούμενης, παιχνιδιάρικης, με τίποτα θλιβερό. Φωτογραφίες από την ατμόσφαιρα ταινιών, από το Star Trek έως το Alpha Dog, αλλά και εικόνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν anti-selfie, παραμορφωμένα πρόσωπα έχουν συμπεριληφθεί επίσης στην έκθεση, η οποία διοργανώθηκε στο Λος Άντζελες πριν από τον απροσδόκητο θάνατό του.

“Μαθαίνουμε γι αυτόν μέσω των ανθρώπων που φωτογράφησε” αναφέρουν οι επιμελητές της έκθεσης.

O Calvert εστίασε στο καλλιτεχνικό πνεύμα του Γιέλτσιν και στόχος του ήταν να τον συστήσει στο ευρύ κοινό ως φωτογράφο και όχι ως ηθοποιό που πειραματίστηκε με τη φωτογραφία.

Η τελευταία συνέντευξη του Άντον Γιέλτσιν

Η Rachel Vancelette εκτίμησε ότι ο καλλιτέχνης έζησε με “γενναιοδωρία πνεύματος” και περνούσε χρόνο με τους ανθρώπους.

Τα πορτρέτα του αποκαλύπτουν μία σύνδεση με εκείνους που κανονικά θα παραβλέπονταν ή θα παρερμηνεύονταν. Δεν αγνοήθηκαν από τη ματιά του Γιέλτσιν, τόνισε.

Η έκθεση “Provocative Beauty” παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Spazio Field di Palazzo Brancaccio, στη Ρώμη και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο Άντον Γιέλτσιν σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του κύλησε προς τα πίσω και τον παγίδευσε ανάμεσα στο ταχυδρομικό κουτί και σε φράχτη ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr