Κόσμος

Τουρκία: Νέο ένταλμα σύλληψης για Αχμέτ Αλτάν

Δικαστήριο στην Τουρκία αποφάσισε σήμερα πως ο διάσημος δημοσιογράφος Αχμέτ Αλτάν θα πρέπει να συλληφθεί εκ νέου.

Αυτή η απόφαση έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Αχμέτ Αλτάν αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείτο για τη φερόμενη συμμετοχή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Αχμέτ Αλτάν και Ναζλί Ιλιτζάκ αποφυλακίστηκαν την 4η Νοεμβρίου έπειτα από τρία χρόνια στη φυλακή καθώς είχαν καταδικαστεί μαζί την ίδια μέρα, αντίστοιχα σε κάθειρξη 10,5 ετών και σχεδόν 9 ετών για «βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση».

Η Δικαιοσύνη όμως είχε διατάξει την αποφυλάκισή τους υπό όρους λόγω του χρόνου που είχαν ήδη περάσει στο φυλακή όμως τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλτάν, έπειτα από την έφεση που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας εναντίον της απόφασης αποφυλάκισης του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Αλτάν θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
Πέθανε ο Τζιμ Λόβελ σε ηλικία 97 ετών, ο αστροναύτης πίσω από το «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, που οδήγησε το Apollo 13 σε μια θαυματουργή επιστροφή στη Γη το 1970, πέθανε σε ηλικία 97 ετών – Η BBC του αφιέρωσε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό
Ο Τζιμ Λόβελ το 2006