Κόσμος

Βρετανία: «Καλπάζει» ο Τζόνσον σε νέα δημοσκόπηση – Μπροστά 18 μονάδες!

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προηγείται κατά 18 μονάδες έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρία Kantar ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία.

Η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς εκτοξεύτηκε στο 45% (+8 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση της Kantar που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από έξι ημέρες), ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε σταθερό στο 27%.

Οι φιλοευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι στο 16% (-1 μονάδα) και το Κόμμα Brexit είναι στο 2%, καταγράφοντας απώλειες επτά μονάδων.

“Η πολύ μεγάλη αύξηση (8 μονάδες) στην υποστήριξη των Συντηρητικών συγκριτικά με την τελευταία μας δημοσκόπηση καταγράφεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βάρος του Κόμματος Brexit”, αναφέρει σήμερα η Kantar.

Ο ηγέτης του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Νοέμβριο ότι το κόμμα του δεν θα διεκδικήσει έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί το 2017.

Η Kantar ανακοίνωσε ότι άλλαξε τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεών της, ώστε οι ερωτηθέντες που θα επιλέξουν ένα κόμμα που δεν έχει υποψήφιο στην περιφέρειά τους, να έχουν την επιλογή να δώσουν τη δεύτερη προτίμησή τους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.176 ερωτηθέντων μεταξύ της 14ης και της 18ης Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Δεν τελειώνει ο πόλεμος λέει ο Νετανιάχου ενώ το Ιράν ορίζει αντικαταστάτη του Λαριτζανί και απειλεί με «πλήρη καταστροφή»
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του πετρελαίου αλλά και τα πολεμικά χτυπήματα, με το Ιράν να βομβαρδίζει τη Χάιφα και να βάζει στόχο αμερικανικό μαχητικό F-35 - «Ο πόλεμος έχει μπει σε νέα φάση» σχολιάζουν αναλυτές
Τραμπ, Νετανιάχου
Το Ιράν όρισε διάδοχο του Αλί Λαριτζανί τον Χοσεΐν Νεγκάν: Πρόκειται για τον «εγκέφαλο» πίσω από τη σφαγή 241 Αμερικανών
Οι ΗΠΑ του επέβαλαν κυρώσεις το 2019 για την φερόμενη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση του Οκτωβρίου 1983 εναντίον των βάσεων των πολυεθνικών δυνάμεων στη Βηρυτό
Hossein Dehghan 5