Κόσμος

Ταϊλάνδη: Ελέφαντες ντυμένοι Αγιοβασίληδες προσφέρουν δώρα σε μαθητές

Ελέφαντες ντυμένοι Αγιοβασίληδες προσέφεραν δώρα και γλυκά σε μαθητές στην Ταϊλάνδη, σε ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο σε μια κυρίως βουδιστική χώρα.

Ο χριστουγεννιάτικος εορτασμός στο σχολείο Jirasartwitthaya στην Αγιουτάγια, βόρεια της Μπανγκόκ, γίνεται εδώ και 15 χρόνια από αυτά τα τεράστια θηλαστικά που για την περίσταση έγιναν Αγιοβασίληδες.

Φέτος, τέσσερις ελέφαντες και οι εκπαιδευτές τους, που επίσης φορούσαν αγιοβασιλιάτικους σκούφους, επισκέφθηκαν το σχολείο και έδωσαν δώρα στα παιδιά, δήλωσε ο Λαρντθονγκτάρε Μίπαν, ιδιοκτήτης του κέντρου ελεφάντων Ayuttahaya Elephant Palace. «Το αποκορύφωμα δεν είναι τα δώρα, αλλά το ότι μαθητές και ελέφαντες σχηματίζουν μαζί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο ελέφαντας είναι το εθνικό ζώο της Ταϊλάνδης και εμφανίζεται στην Ιστορία και τη λογοτεχνία της χώρας. Οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης είναι κατά 98% βουδιστές αλλά τα Χριστούγεννα εορτάζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έλευση της νέας χρονιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν απάντησε επίσημα στο σχέδιο 15 σημείων του Τραμπ – «Τρίτο σχέδιο εξαπάτησης» ο ισχυρισμός των ΗΠΑ περί διαπραγματεύσεων
Το πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει ότι το Ιράν έχει πλήρεις αμφιβολίες για την προθυμία της Αμερικής να διαπραγματευτεί σε οποιοδήποτε στάδιο
Η σημαία του Ιράν και των ΗΠΑ
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το τουφέκι