Κόσμος

Πομπέο: Η Βουλή των Αντιπροσώπων τον απειλεί με κατάθεση για το Ιράν

Να ανοίξει το στόμα του καλεί το Μάικ Πομπέο η Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την πολιτική της Ουάσιγκτον απεναντι στο Ιράν. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί για κατάθεση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απείλησε σήμερα ότι θα κλητεύσει τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, εφόσον εκείνος δεν παράσχει πληροφορίες για την πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στο Ιράν και την εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το πλήγμα που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

«Αν ο υπουργός Πομπέο δεν συνεργαστεί με την Επιτροπή, τότε θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να ακολουθήσουμε άλλη οδό στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων και κλητεύσεων», είπε ο Δημοκρατικός Έλιοτ Έιγκελ, κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης στην οποία είχε κληθεί ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αλλά δεν εμφανίστηκε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Ο Έιγκελ είπε ότι θα στείλει επιστολή στον Πομπέο και στον υπουργό Άμυνας Μάρκ Έσπερ, ζητώντας πληροφορίες για το πλήγμα εναντίον του Σουλεϊμανί.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ ΜακΚόλ χαρακτήρισε δικαιολογημένο το πλήγμα, δεδομένης της προϊστορίας του Ιρανού στρατηγού και της ανάμιξής του σε ενέργειες εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ θα μπορούσε να αποχαρακτηρίσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου