Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών για Λαγό: «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους»

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εναντίον του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού ο οποίος μέσα στο ευρωκοινοβούλιο έσκισε την τουρκική σημαία προκαλώντας την οργή της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ενέργεια του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.
«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», σημειώνει. «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Λαγός το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής προκάλεσε την Τουρκία σκίζοντας μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων ευρωβουλευτών την Τουρκική σημαία μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.

Click4More Οργή Τσαβούσογλου για τον Γιάννη Λαγό! Έσκισε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο την τουρκική σημαία

Η κίνηση αυτή του Γιάννη Λαγού δεν έμεινε αναπάντητη και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν κάτι παραπάνω από οργισμένη.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα, όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας» έγραψε στο Twitter ο Τσαβούσογλου. Και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος στον ρατσισμό και την έχθρα εναντίον του Ισλάμ». Ξεκαθάρισε δε, ότι «κανείς δεν αμφιβάλει πως η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει υπερήφανη για πάντα». Κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «εναντίον αυτού του κλόουν» κόπως είπε αναφερόμενος στον κ. Λαγό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1