Πολιτική

Κουμουτσάκος για ΜΚΟ: Λειτουργούσαν ως βδέλλες με σκοπό το κέρδος

Για «σκοτεινές ρίζες ενός μεγάλου δικτύου συμφερόντων» σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε σημερινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε συνέχεια των χθεσινών καταγγελιών που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι τα χρόνια της μεγάλης προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και 2016, «διαμορφώθηκε ένας γαλαξίας φωτεινών, γκρίζων και σκοτεινών ΜΚΟ», «άλλων πραγματικά σοβαρών, που είχαν και μία πορεία δοκιμασμένη στον χρόνο και άλλων που φτιάχτηκαν εν μία νυκτί, αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια που διατίθεντο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Click4More Κουμουτσάκος: Βαριές κατηγορίες για μαύρο κύκλωμα με ΜΚΟ

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, «είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα ευρύ δίκτυο συμφερόντων και αυτό το δίκτυο καλλιεργείτο και μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης, ουσιαστικά της αναποτελεσματικής διαδικασίας εξετάσεως του ασύλου. Πολλές φορές αυτή η διαδικασία οδηγείτο στο να χαρακτηρίζονται σχεδόν 80% των αιτούντων άσυλο ως ευάλωτοι».

«Όλο αυτό, λοιπόν, το δίκτυο απέκτησε ρίζες επί πέντε χρόνια, ρίζες συμφερόντων, πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα. Αυτό το δίκτυο συμφερόντων που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες, πολλές φορές στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι υπάρχει μία «χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης της κυβέρνησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο συμφερόντων και της εξέγερσης που έγινε στη Μυτιλήνη αυτές τις μέρες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5