Κόσμος

Unilever: Τέλος στις διαφημίσεις παγωτών για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εταιρεία Unilever, παρασκευάστρια των παγωτών Wall’s και Magnum, θα σταματήσει να διαφημίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρόφιμα και ποτά που παράγει για παιδιά κάτω των 12 ετών, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανησυχία για την παιδική παχυσαρκία.

Η εταιρεία Unilever ανέφερε την Τετάρτη (12.02.2020) ότι με βάση τις νέες της αξίες για το υπεύθυνο μάρκετινγκ θα σταματήσει επιπλέον να προσλαμβάνει influencers και διασημότητες που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά κάτω των 12 ετών και ότι θα μειώσει τη χρήση χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων.

Τις αλλαγές αυτές θα ξεκινήσει να επιβάλει η εταιρεία από το τμήμα της των παγωτών. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην πρωτοβουλία της εταιρείας την τελευταία πενταετία να περιορίσει τα επίπεδα της ζάχαρης στα παιδικά παγωτά στις 110 θερμίδες ή στα 12 γραμμάρια ανά μερίδα.

Η εταιρεία Wall’s, της οποίας τα παγωτά Max, Paddle Pop και Twister έχουν κυρίως ως αγοραστικό τους κοινό τα παιδιά, θα συνεχίσει ωστόσο να διαφημίζει σε καταστήματα και ψυγεία τα προϊόντα της.

Το 2016, 124 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι παγκοσμίως από πέντε ως 19 ετών εκτιμάται ότι ήταν παχύσαρκα, ενώ άλλα 213 εκατομμύρια υπέρβαρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νίκη για τους φοιτητές στην Τουρκία που άνοιξαν το Πανεπιστήμιο Bilgi και ανέτρεψαν την απόφαση Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αποφασίσει να κλείσει το εμβληματικό πανεπιστήμιο, κάτι που δεν του επέτρεψαν να υλοποιήσει οι φοιτητές οι οποίοι τα έβαλαν με την αστυνομία και υπερασπίστηκαν το πανεπιστήμιο τους
πανεπιστήμιο τουρκία
«Σκληρό παζάρι» ΗΠΑ με Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου – Η απομόνωση του Μοτζταμπά Χαμενεΐ «μπλοκάρει» τις διαπραγματεύσεις
Αν και οι δύο χώρες φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία, οι διαφωνίες και οι αντιφάσεις παραμένουν - Τι περιλαμβάνει το ειρηνευτικό σχέδιο σύμφωνα με το CNN
Τεχεράνη