Ελλάδα

”Κλειδώνει” η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου μετά από 20 χρόνια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια είναι πλέον πολύ κοντά η επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο. Είχε διακοπεί το 2020.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης συζήτησαν με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Κύπρου, κυρία Πηλείδου Νατάσα, το Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου, κ. Κώστα Ιακώβου και τον Επιθεωρητή Πλοίων του Α’ Ναυτιλιακού Γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Άδωνι Παυλίδη, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στις δύο χώρες, καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο, η οποία θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα και θα αναπτυχθεί νέα αμφίδρομη σχέση, ειδικά αν στην πορεία προστεθούν και ενδιάμεση σταθμοί στα νησιά του Ελλάδας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας. Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμένων που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα δεν μπορεί να γίνει κυκλικό ταξίδι κρουαζιέρας με δικαίωμα transit με αποτέλεσμα πολλές κρουαζιέρες να γίνονται ενδοκοινοτικά , κάτι που σημαίνει πρόσθετη και αυξημένη φορολόγηση αλλά και μείωση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας.

Τέλος, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο διευκόλυνσης Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών για επενδυτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, με τη δημιουργία μαρινών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο περήφανος χορός των Ποντίων υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα - Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία
Στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η συγκινητική επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με Εύζωνους ντυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη
Εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
5
Le Monde: Νέα γαλλική νομοθεσία «επιτρέπει» την επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο
Σε άρθρο της η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή αναφέρει ότι «η Γαλλία θα μπορούσε να επιλέξει μία επιστροφή, εμπνεόμενη από τα παραδείγματα του Βατικανού, της Ιταλίας και του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης»
Αγάλματα
«Φώναζα "πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά"» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην Πάτρα
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Ανδριάνα Φωτακοπούλου
8