Κόσμος

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί δεν θα αφήσουν να κερδίσει ο Σάντερς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Δημοκρατικοί δεν πρόκειται να αφήσουν να κερδίσει ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Στο περιθώριο επίσκεψής του σε κρατίδιο της Ινδίας, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να αφαιρέσουν τη νίκη από τον “Παλαβό Μπέρνι”, όπως αποκαλούν τον ανεξάρτητο γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος δηλώνει “σοσιαλιστής”.

“Δεν θα τον αφήσουν να κερδίσει”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας τις υφιστάμενες ρήξεις στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος.

“Αυτό μπορεί να πάει μέχρι το συνέδριο, αυτό μπορεί πράγματι να συμβεί”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, υπονοώντας ότι ακόμη κι αν ο Σάντερς λάβει τις περισσότερες ψήφους στις προκριματικές εκλογές του κόμματος, η ηγεσία των Δημοκρατικών μπορεί, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το καλοκαίρι, να απορρίψει την υποψηφιότητά του ώστε να μην είναι αυτός που θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο θα επιλέξει κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας αυτόν που θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ, αν οι υποψήφιοι δεν εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στις προκριματικές εκλογές.

Ο Σάντερς είναι επί του παρόντος ο μεγάλος νικητής των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του κόμματος, αφότου απέσπασε το Σάββατο σχεδόν το 47% των ψήφων στη Νεβάδα, σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, άλλου υποψηφίου των Δημοκρατικών για το χρίσμα, δήλωσε ότι η εκλογή του Σάντερς θα είναι ένα “μοιραίο λάθος”. “Θα χρειαστούμε ανεξάρτητους ΚΑΙ ρεπουμπλικανούς για να πληγεί ο Τραμπ”, ανέφερε.

Αυτό δεν εμποδίζει τον Σάντερς να διατηρεί την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο λαμβάνοντας το 29,3% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με εκτίμηση του ιστότοπου RealClearPolitics.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο