Πολιτική

Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο! Τι προβλέπει

Τον πρόεδρο της UEFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης (15.02.2020) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα χαμόγελα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν (UEFA) και τον Γκρεγκ Κλαρκ (FIFA) περίσσευαν. Οι δυο απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πριν… πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο, έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα λάβαρο.

Δείτε τις εικόνες από το Μαξίμου 

mitsotakis uefa fifa mitsotakis uefa fifa uefa fifa maximou

Το μνημόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει το πλαίσιο επί του οποίου θα επιχειρηθεί restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες: χειραγώγηση αγώνων, βία στα γήπεδα, διαιτησία και οργανωτικά. Έτσι, ο διάλογος και η συνεργασία της κυβέρνησης με τη FIFA και την UEFA θα συνεχιστεί και θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της ΕΠΟ.

Σ’ αυτό συνίσταται και η τεχνική βοήθεια που θα προσφέρουν οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες στην ΕΠΟ, ενώ η κυβέρνηση θα παρέχει πολιτική κάλυψη κυρίως μέσα από τη νομοθέτηση των αλλαγών που θα εισηγηθούν FIFA και UEFA.

Το ενδεχόμενο του Grexit παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι ομάδες δεν δεχθούν να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία. Η απειλή, άλλωστε, του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνιστά ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα γι’ αυτές, αλλά και πλήγμα για το γόητρό τους, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Κλαρκ τυγχάνει και πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας.

Γεγονός που, όπως λένε από την κυβέρνηση, μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του και στην οικονομική αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου γενικότερα, προς όφελος και των ομάδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3