Ελλάδα

Κορονοϊός: Έσπασαν τα τηλέφωνα από καταγγελίες για αισχροκέρδεια

«Φωτιά» πήρε το τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής για την καταγγελία φαινομένων αισχροκέρδειας και την ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό με τις κλήσεις να ξεπερνούν τις 1.500 την πρώτη μέρα λειτουργίας. 

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ να ενεργοποιήσουν τον τετραψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110, στο οποίο οι πολίτες από χθες έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορονοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Ειδικότερα την πρώτη μέρα της λειτουργίας του το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε πάνω από 1.500 κλήσεις. Το 60% των κλήσεων έγιναν για θέματα σχετικά με τον κορονοϊό, το 8% των πολιτών αναζήτησε οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη, το 31% των κλήσεων αφορούσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης, ενώ το 1% των πολιτών κάλεσε για να καταγγείλει φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Το 61% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες, έναντι του 39% που έγινε από άνδρες.

Οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 86% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχεδιασμό του νέου τετραψήφιου αριθμού 1110 οι πολίτες θα μπορούν να το αξιοποιούν και ως Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορονοϊό, όπως έπρατταν μέχρι σήμερα μέσω του 2142142000.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των πολιτών μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος του. Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, θα ενταθούν στοχευμένα οι έλεγχοι στην αγορά, ενώ παράλληλα θα γίνει χαρτογράφηση και των αναγκών των ευπαθών ομάδων που έχουν άμεση ανάγκη φροντίδας και υποστήριξης. Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μία γροθιά θα δώσουμε αυτή την εθνική μάχη και θα την κερδίσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έκλεψε 695 ευρώ και επέστρεψε 700» λέει το θύμα ληστείας για τον 55χρονο στο Αγρίνιο που εξομολογήθηκε σε ιερέα και γύρισε τα χρήματα
«Ο 55χρονος έχει έναν φούρνο αυτός τον οποίο τον έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό, έχει χρέη και οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη του» λέει ο άνδρας που έπεσε θύμα ληστείας
Περιπολικό
«Δεν απαντούσε όλη μέρα και ειδοποίησα την γειτόνισσα» λέει ο αδερφός της 59χρονης που βρέθηκε νεκρή στον Εύοσμο
«Στον γιο της θα πήγαινε στην Καβάλα στο νεκροταφείο, ήρθε πριν τρεις μέρες στην Ελλάδα - ΘΑ την έπαιρνα απο το αεροδρόμιο αλλά δεν απαντούσε» λέει ο αδερφός της
59χρονη
Κακοκαιρία Erminio: Πώς βαφτίζονται τα έντονα φαινόμενα και τι αποκαλύπτει η «γλώσσα» των μετεωρολόγων
Πώς επιλέγονται τα ονόματα των κακοκαιριών στην Ελλάδα, γιατί έχουν καθιερωθεί ως εργαλείο προειδοποίησης και ποια είναι τα φαινόμενα που σημάδεψαν τα τελευταία χρόνια
Καιρός