Κόσμος

Κορονοϊός: Επιστράτευση 6.000 λοιμωξιολόγων στη Ρωσία για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Με κάθε τρόπο θέλουν να περιορίσουν στη Ρωσία την εξάπλωση του κορονοϊού και γι΄αυτό τον λόγο έχουν επιστρατευτεί περίπου 6000 γιατροί-λοιμωξιολόγοι σε όλη την χώρα.

Αυτό σημαίνει πως αναλογεί ένας λοιμωξιολόγος ανά 15.000 κατοίκους στη Ρωσία που δίνει τη δική της μάχη κατά του κορονοϊού.

Την είδηση έκανε γνωστή ο σύμβουλος του διευθυντή επιστημονικών ζητημάτων του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Βίκτορ Μαντέγεφ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 24». Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι «ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να χρειάζονται κάποιες εφεδρείες».

Ανησυχία για την ψυχολογική κόπωση του ιατρικού προσωπικού

Από την πλευρά του ο επικεφαλής ψυχίατρος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας Ζουράμπ Κεκελίντζε εξέφρασε την ανησυχία για το ότι με τέτοιο φόρτο εργασίας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να υποστεί ψυχολογική και συναισθηματική κόπωση. «Αυτό πρέπει επίσης να το σκεφθούμε, όταν δηλαδή στους γιατρούς μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα επέρχεται η ψυχοσωματική κόπωση. Πρέπει οπωσδήποτε να το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό και ασφαλώς θα χρειασθεί η συνδρομή των ψυχοθεραπευτών για τους γιατρούς» δήλωσε ο Κεκελίντζε.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «διαφορετικά όταν μια τέτοια στρεσογόνα κατάσταση αρχίσει, οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι συχνά επιφανειακές και όχι επαρκώς μελετημένες» και «αυτό γίνεται εξαιρετικά οδυνηρό για τους γιατρούς και επικίνδυνο για τους ασθενείς».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Maran Homer: Αυτό είναι το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πλοίο του Ομίλου Αγγελικούση χτυπήθηκε από drone στη γέφυρα. Την επίθεση φέρεται να πραγματοποίησαν Ουκρανοί ως αντίδραση στην αμερικανική άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα 5
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Φαίνεται πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό εκτοξευτήρα – Δεν έχει διευκρινιστεί αν την επίθεση την εξαπέλυσε ο στρατός του Μπαχρέιν ή των ΗΠΑ οι οποίες έχουν βάσει στην χώρα
NYT: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη αμερικανική επίθεση από χώρα του Κόλπου
Εικόνες από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Αναφορές ότι επλήγη και το ελικοδρόμιο
Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, πύραυλος χτύπησε την πρεσβεία, ενώ όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής χτυπήθηκε από drone
Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη