Κόσμος

1 εκατ. δολάρια από Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ σε πληγέντες από κορονοϊό

Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων έκαναν ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ μπαίνουν στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα διασημοτήτων που συμβάλλουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός και η Βρετανίδα λιβανέζικης καταγωγής δικηγόρος έχουν κάνει μεγάλες δωρεές σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν δωρεά σε έξι οργανώσεις που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Πλούσιοι, διάσημοι και ενεργοί πολίτες

Πιο συγκεκριμένα, διέθεσαν το ποσό των 250.000 δολαρίων στην οργάνωση που παρέχει στήριξη στους εργαζόμενους στη βιομηχανία του θεάματος, The Motion Picture and Television Fund (Ταμείο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης).

Επιπλέον έκαναν δωρεά 250.000 δολαρίων στο Ταμείο του Σωματείου Ηθοποιών και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (SAG-AFTRA) και ισόποση οικονομική βοήθεια πρόσφεραν στο Ταμείο Δημάρχων του Λος Άντζελες.

Το ζεύγος Κλούνεϊ διέθεσε επίσης 300.000 δολάρια στην Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου, την Περιφέρεια Λομβαρδίας της Ιταλίας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).

«Το Ταμείο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης παρέχει προσωρινή οικονομική βοήθεια για την κάλυψη αναγκών που δημιουργούνται από την πανδημία του Covid-19.

Βοηθάει σε θέματα όπως η ασφάλιση υγείας, η ψυχική υγεία, τα μισθώματα, τα τρόφιμα και άλλα απαραίτητα» σύμφωνα με το Deadline.

Το Ταμείο αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του SAG-AFTRA βοηθά στην κάλυψη οικονομικών όπως αναγκών, όπως ασφάλιστρα υγείας, τρόφιμα, στέγαση και τα ιατρικά έξοδα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου τροφοδοτεί ανθρώπους που δεν μπορούν να εργαστούν, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, άτομα με χρόνιες ασθένειες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Το Ταμείο Δημάρχων του Λος Άντζελες υποστηρίζει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και προσφέρει άμεση οικονομική βοήθεια σε κατοίκους που πλήττονται από την πανδημία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ – Είχε συλληφθεί το 2023
Ο επικεφαλής των δικαστών στο Ιράν, Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ, ζήτησε να γίνονται με γοργές διαδικασίες οι δίκες των προσώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη του Ιράν
Το «θαύμα της θέσης 11A»: Δύο επιζώντες από αεροπορικά δυστυχήματα σε Ινδία και Ταϊλάνδη με διαφορά δεκαετιών και μια ανατριχιαστική σύμπτωση
Ο μοναδικός επιζών της μοιραίας πτήσης της Air India καθόταν στην ίδια ακριβώς θέση με έναν Ταϊλανδό επιζώντα το 1998 – Η θέση 11A έγινε θρύλος στο διαδίκτυο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν
Ruangsak Loychusak
Πώς το Ιράν «ξεγέλασε» το Iron Dome - «Έχουμε τον εναέριο έλεγχο της Τεχεράνης», λέει το Ισραήλ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και σχεδόν 300 τραυματίες σε Τελ Αβιβ και άλλες πόλεις
Το Ιράν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των πυρηνικών όπλων - Συναγερμός για την παρουσία drones σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ - Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κάλεσε τους Ιρανούς σε ενότητα
Κατεστραμμένο κτίριο στο Τελ Αβίβ από ιρανική επίθεση
Ανανεώθηκε πριν 60 λεπτά
38