Ελλάδα

Δημόπουλος στο Live News : Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της ρεμδεσιβίρης κατά του κορονοϊού

Στο φάρμακο κατά του κορονοϊού αλλά και στο εμβόλιο αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Όσον αφορά το φάρμακο κατά του ιού, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δήλωσε πως οι τρεις προοπτικές στοιχειοθετημένες μελέτες που δείχνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

«Συνολικά είναι ενθαρρυντικά αποτελέσματα γιατί για πρώτη φορά έχουμε ένα φάρμακο που στέφεται εναντίον του ιού και που αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού», είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρεμδεσιβίρη δεν πρόκειται να είναι το φάρμακο που αποκλειστικά θα καταπολεμά τον κορονοϊό, εμφανίζει ωστόσο αποτελεσματικότητα κατά του ιού.

 «Αποδεδειγμένα δείχνει κάποια αποτελεσματικότητα στην ομάδα των ασθενών».

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως η αντιμετώπιση της νόσου είναι πολυπαραγοντική, ενώ για το εμβόλιο σημείωσε πως θα καθυστερήσει η παραγωγή του.

«Είναι ένα πρότζεκτ πάρα πολύ δύσκολο δεδομένου ότι θα πρέπει να έχουμε εμβόλιο το οποίο να είναι ασφαλές, να είναι φθηνό και να μπορεί να παραχθεί σε πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες και γρήγορα. Θα είμαστε πολύ ευτυχείς αν του χρόνου τέτοια εποχή θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα».

Σχετικά με τα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δήλωσε ότι δε θεωρούνται αξιόπιστα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πετάχτηκα στον αέρα πάνω σε τοίχο» λέει 16χρονος που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ στη Ρόδο – Τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια
Η επιχείρηση υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καμία τεχνική αστοχία στον εξοπλισμό και πως ότι συνέβη είναι αποτέλεσμα της απερίσκεπτης συμπεριφοράς των επιβατών
Το λούνα πάρκ στην Ρόδο
2