Κόσμος

Κορονοϊός: Εφιαλτικοί αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων σε όλο τον κόσμο

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 230.309 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 3.218.410 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 922.900 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.

Ο κορονοϊός και οι αριθμοί

Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν 5.867 νέοι θάνατοι και 79.155 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (2.271), η Βρετανία (614) και η Βραζιλία (449).

Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος ασθενής απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων (1.054.261) όσο και θανάτων (61.717). Τουλάχιστον 124.979 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν η Ιταλία (27.967 θάνατοι σε σύνολο 205.463 κρουσμάτων), η Βρετανία (26.711 θάνατοι, 171.253 κρούσματα), η Ισπανία (24.543 θάνατοι, 213.435 κρούσματα) και η Γαλλία (24.376 θάνατοι, 167.178 κρούσματα).

Από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο είναι αυτό που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, έχοντας 66 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ισπανία (52), η Ιταλία (46), η Βρετανία (39) και η Γαλλία (37).

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.862 κρούσματα (4 νέα) και 4.633 θανάτους (κανέναν το τελευταίο 24ωρο). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν φτάνουν τους 77.610.

Το τελευταίο 24ωρο οι Μαλδίβες και η Υεμένη ανακοίνωσαν τους πρώτους θανάτους εξαιτίας του ιού. Οι Κομόρες και το Τατζικιστάν ανακοίνωσαν τα κρούσματα.

Η Ευρώπη μέχρι σήμερα μετρά 137.714 θανάτους σε σύνολο 1.468.718 κρουσμάτων, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί 64.960 θανάτους (1.107.276 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 10.642 (203.429 κρούσματα), η Ασία 8.557 θανάτους (221.273 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 6.705 θανάτους (172.294 κρούσματα), η Αφρική 1.614 θανάτους (37.354 κρούσματα) και η Ωκεανία 117 θανάτους (8.071 κρούσματα).

Ο απολογισμός συντάσσεται με βάση δεδομένα που συλλέγουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «χωρίς ανθρώπινο έλεγχο είναι απειλή για την ασφάλεια», προειδοποιεί η ΜΙ5
Ο επικεφαλής της MI5 ανέφερε ότι η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες για προπαγάνδα ή αναγνώριση στόχων και κρατικοί παράγοντες για να χειραγωγήσουν τις εκλογές και να αυξήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Βρετανίας
iStock
«Η Μελόνι είναι πόρνη του Τραμπ» είπε συνδικαλιστής της αριστεράς – Η οργισμένη απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού
«Δείτε μία θαυμάσια εικόνα της Αριστεράς, που επί δεκαετίες μάς προσέφερε ηθικά διδάγματα για τον σεβασμό των γυναικών», το καυστικό σχόλιο της Μελόνι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump στη διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Γάζα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου
Γάζα: Το Ισραήλ ενδέχεται να ανοίξει ξανά το πέρασμα της Ράφα την Κυριακή
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε από τη Νάπολη ότι η επαναλειτουργία του συνοριακού περάσματος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου προετοιμάζεται, την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα παραμένει οξεία
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στο πέρασμα της Ράφα
Γαλλία: Αποτράπηκε σχέδιο δολοφονίας Ρώσου αντιφρονούντα του Βλαντίμιρ Πούτιν – Τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «βλέπουν» οι αρχες
Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν από τη γαλλική αντικατασκοπεία (DGSI), ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, Ρώσου αντιφρονούντα που ζει ως πρόσφυγας στη Μπιαρίτς και αποτελεί συχνό στόχο του Κρεμλίνου
Ο Ρώσος αντιφρονών που ζει στη Γαλλία, Βλαντιμίρ Οσετσκίν