Κόσμος

Μηδενίζει η Κύπρος – Μόλις ένα νέο κρούσμα κορονοϊού

Η Κύπρος κάνει εξαιρετική δουλειά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού με τις αρχές να ανακοινώνουν σήμερα μόλις ένα νέο κρούσμα σε σύνολο 1.882 τεστ που έγιναν.

Το κρούσμα εντοπίστηκε από σύνολο 276 εργαστηριακών εξετάσεων, που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συγκεκριμένα, από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 123 διαγνώσεις, ενώ από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια υπήρξαν αποτελέσματα για 461 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από ιδιωτική πρωτοβουλία ολοκληρώθηκαν 387 εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσια υγείας διεκπεραιώθηκαν 114 διαγνώσεις.

Από τα δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες ολοκληρώθηκαν 5 εργαστηριακές διαγνώσεις και από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης υπήρξαν αποτελέσματα από 2 δείγματα και από τον έλεγχο 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων διεκπεραιώθηκαν 514 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Μετά και από τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 918.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ταυτοποίησε τη σορό του αρχηγού της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ, 20 ημέρες μετά την επίθεση στη Γάζα
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε ότι έχουν επιβεβαιώσει με «DNA και άλλους ελέγχους» ότι η σορός ανήκε όντως στον Μοχάμεντ Σινουάρ
Ισραήλ - Λωρίδα της Γάζας
«Το Ισραήλ μας κόβει την επικοινωνία και την πρόσβαση στο διαδίκτυο» λένε ακτιβιστές μετά το «μπλόκο» του Madleen που πάει στη Γάζα
Μετά από 8 μέρες στη θάλασσα, το πλήρωμα σκοπεύει να φτάσει στη Γάζα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από το Ισραήλ, όμως οι ακτιβιστές τονίζουν ότι «οι επόμενες 24 ώρες είναι πολύ κρίσιμες»
Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στέκεται δίπλα σε παλαιστινιακή σημαία μετά την επιβίβασή της στο πλοίο Madleen και πριν αποπλεύσει για τη Γάζα μαζί με ακτιβιστές του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας 31
Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη κατά του Ισπανού πρωθυπουργού που κατηγορείται για διαφθορά - «Πέδρο Σάντσες παραιτήσου»
Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Μαφία ή Δημοκρατία». Εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 45.000- 50.000 άνθρωποι
Ο Alberto Nunez Feijoo, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Jose Maria Aznar ποζάρουν για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, με το σύνθημα «Μαφία ή Δημοκρατία» στη Μαδρίτη
1