Κόσμος

Αυστρία: Σίγουροι ότι… δεν θα έχουν δεύτερο κύμα κορονοϊού

“Πολύ αισιόδοξος ότι στην Αυστρία δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού”, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung , ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρούντολφ Άνσομπερ, τονίζοντας ταυτόχρονα πως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ιός να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Για την περίοδο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο ίδιος ανακοινώνει περαιτέρω βήματα επανεκκίνησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : “υποθέτω ότι θα έχουμε μια φυσιολογική καθημερινή ζωή ξανά σε σχολεία και πανεπιστήμια το φθινόπωρο και ότι θα πρέπει να υπάρξει πάρα πολύ κανονικότητα στην πολιτιστική σκηνή, αλλά όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να παρακολουθείται στενά”.

Κατά την άποψή του, μια κρίσιμη κατάσταση θα μπορούσε να προκύψει ξανά στα τέλη του φθινοπώρου, και για το λόγο αυτό “πρέπει να είμαστε σε θέση να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά μόλις μία νέα συστάδα γίνει ορατή”.

“Πρόβλημα οι εργασιακές σχέσεις”

“Αυτή τη στιγμή πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι ιδιαίτερα επισφαλείς εργασιακές σχέσεις μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εδώ”, εξηγεί ο υπουργός Υγείας για τα διδάγματα που αντλήθηκαν από περιπτώσεις μολύνσεων σε κέντρα διανομής αλληλογραφίας.

Τα μέτρα ελέγχου θα πρέπει επομένως να αρχίσουν ήδη από τον Ιούνιο και προς το παρόν, ερευνάται μαζί με την επιθεώρηση εργασίας, πού υπάρχουν τέτοιες δομές εταιρειών.

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται για την “καλλιέργεια φόβου” από την κυβέρνηση σε σχέση με τον νέο κορονοϊό , διευκρινίζει ότι η επιλογή των λέξεων του ήταν πάντα προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης και της ελπίδας, “αλλά θεωρώ απαραίτητο να καταδείξω τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν αντιδρά με συνέπεια”.

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους — που συγκυβερνούν στην Αυστρία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — παραδέχεται στη συνέντευξή του ότι όλα δεν έχουν προχωρήσει πάντα καλά, ωστόσο, όπως προσθέτει, “σημαντικό είναι να είναι κανείς πρόθυμος να επικοινωνεί με ειλικρίνεια, ότι έχουν συμβεί λάθη και ότι διδάσκεται από αυτά”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης»
«Εξοντώσαμε τον παλιό τύραννο, και ο νέος τύραννος, η μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF