Κόσμος

Πορτογαλία: Παραιτείται ο Μάριο Σεντένο από τη θέση του ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο, θα παραιτηθεί στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Η θητεία του Σεντένο θεωρείται πετυχημένη καθώς κατάφερε να αντιστρέψει μακρόχρονες πολιτικές λιτότητας ενώ η Πορτογαλία πέτυχε το πρώτο δημοσιονομικό πλεόνασμα σε 45 χρόνια.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναφέρει ότι αντικαταστάτης του Σεντένο θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Ζοάο Λεάο.

«Η ζωή κάνει κύκλους και θέλω δημοσίως να εκφράσω ότι κατανοώ και σέβομαι το ότι ο Μάριο Σεντένο θέλει να ανοίξει έναν νέο κύκλο στη ζωή του», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την ανακοίνωση.

Ο 46χρονος Λεάο είναι υφυπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό από το 2015. Υπό την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση ήταν μέλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου εργαζόμενος στο υπουργείο Οικονομίας και θήτευσε ως απεσταλμένος στον ΟΟΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό