Κόσμος

Ατελείωτος εφιάλτης στις ΗΠΑ: Σχεδόν 2 εκατ. τα κρούσματα, πάνω από 1.000 νεκροί σε μια μέρα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που προκαλεί ο κορονοϊός στις ΗΠΑ. Τα κρούσματα πλησιάζουν πλέον τα δυο εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπέρασαν, για άλλο ένα 24ωρο, τους χίλιους.

Μέσα σε μια μέρα, άφησαν την τελευταία τους πνοή νικημένοι από τον κορονοϊό 1.082 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό για τις ΗΠΑ που έδωσε στη δημοσιότητα τα πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ, η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη, υφίσταται σε απόλυτους αριθμούς το πιο βαρύ χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας παγκοσμίως, τόσο σε αριθμό θανάτων με 112.833 όσο και σε αριθμό μολύνσεων.

Click4more Τραμπ: Αρνείται να κάνει μέχρι και… συμβολικές κινήσεις μετά την δολοφονία Φλόιντ

Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καθημερινά και κάποιες πολιτείες παίρνουν τη σκυτάλη από άλλες. Στο Τέξας και στη Βόρεια Καρολίνα οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19 και έχουν μπεί σε νοσοκομεία είναι σήμερα αισθητά περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα.

Με μισό εκατομμύριο τεστ να γίνονται καθημερινά, η χώρα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά κάτοικο.

Εκφράζονται ανησυχίες από ειδικούς ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, εδώ και δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόντ, θα προκαλέσουν αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more Το λεξικό Merriam – Webster θα επικαιροποιήσει τον ορισμό της λέξης «ρατσισμός»

Ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, πάντως, θέλησε να φανεί καθησυχαστικός. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως, έως αυτό το στάδιο, δεν βλέπουμε αύξηση των νέων κρουσμάτων τώρα, περίπου δύο εβδομάδες αφότου άρχισαν να γίνονται οι πρώτες διαδηλώσεις», διαβεβαίωσε ο Πενς τον τηλεοπτικό σταθμό Fox Business Network.

Κατά τον μέσο όρο 11 επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα αναμένεται να έχει φθάσει τους περίπου 130.000 την 4η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας χάνει τον βασιλικό τίτλο μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν – Ο βασιλιάς Κάρολος τον διώχνει από το Royal Lodge
Ο αδερφός του βασιλιά θα είναι πλέον γνωστός ως Άντριου Μαουντμπάτεν Γουίντσορ. Χάνει τον τίτλο του πρίγκιπα και εγκαταλείπει την έπαυλή του στο Ουίνδσορ, τη Royal Lodge
Πρίγκιπας Άντριου
Βασανιστήρια, μονομαχίες και εκτελέσεις: Πώς αξιωματικοί του Ρωσικού στρατού εξοντώνουν όσους στρατιώτες αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία
Πάνω από 100 Ρώσοι στρατιωτικοί κατηγορούνται για δολοφονίες, βασανισμούς ή θανατηφόρες τιμωρίες σε βάρος συναδέλφων τους - Σοκαριστική έρευνα του ρωσικού μέσου Verstka
Ρώσοι στρατιώτες
37
Ρώσος κατάσκοπος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλακή στη Γερμανία - Σχεδίαζε επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
«Ο κύριος κατηγορούμενος αλλά και οι συνεργοί του, στόχευαν να σπείρουν τον φόβο με απώτερο στόχο να διακόψουν την υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου
γερμανία αστυνομία
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον δικαιώθηκαν για παπαρατσικές φωτογραφίες από οικογενειακές τους διακοπές
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ζεύγος δικαιώνεται σε μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος περιοδικού, μετά από εκείνη σε βάρος του Closer, που είχε δημοσιεύσει τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ το 2012
Γουίλιαμ και Κέιτ