Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Συγκινητικοί διάλογοι (pics)

“Τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε” τόνισε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στα κορίτσια της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ιλίου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Η κ. Σακελλαροπούλου προέτρεψε τα κορίτσια να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που έχουν και να σκέφτονται ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και όποιο στόχο θέσουν στη ζωή τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας: “Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε. Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε όποιο στόχο θέσετε στη ζωή σας”.

Sakellaropoulou prosfygopoula  Intime

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ιλίου συνοδευόμενη από την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής της Αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Sakellaropoulou prosfygopoula  Intime

Ενημερώθηκε, επίσης, από την κ. Αγαπηδάκη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων στην ελληνική κοινωνία, ενώ ο κ. Ρόκο αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για να βοηθήσουν την επανένταξη των παιδιών.

Sakellaropoulou prosfygopoula  Intime

Παράλληλα, ξεναγήθηκε στον χώρο από τις συντονίστριες της Δομής, Δώρα Μπριάζνα και Έφη Κοντούνη, οι οποίες της περιέγραψαν τις δυσκολίες που συναντούν με τα παιδιά, καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα και έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό: Κακοποίηση ή παραμέληση από το οικογενειακό περιβάλλον, διαβίωση σε ασταθές και επισφαλές κοινωνικό πλαίσιο στη χώρα καταγωγής τους, απολύτως συνυφασμένο με την εκμετάλλευση της έμφυλής τους ταυτότητας.

Sakellaropoulou prosfygopoula  Intime

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε και με τα 24 παιδιά, ηλικίας από 12 έως 18 χρόνων, από την Ασία και την Αφρική, που φιλοξενούνται στη Δομή. Μάλιστα, τα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που την συνάντησαν, την ευχαρίστησαν που τους επισκέφθηκε, τονίζοντας ότι “είναι τιμή τους που βρέθηκε εκεί μόνο για τις ίδιες”, ενώ στις συζητήσεις που έκαναν ανέφεραν ότι η Πρόεδρος αποτελεί το πρότυπό τους και νιώθουν ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία που τους παρέχει η χώρα μας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης