Κόσμος

Η Φινλανδία… άνοιξε και μας περιμένει! Ελλάδα και ακόμη 16 «πράσινες» χώρες

Η Φινλανδία ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων της για τουρίστες από 17 ευρωπαϊκά κράτη, με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης κορονοϊού, εκ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, μια λίστα που δεν περιλαμβάνει προς το παρόν χώρες όπως η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Στις 13 Ιουλίου, τα συνοριακά μέτρα στην Φινλανδία θα αρθούν για κράτη που καταγράφουν τις τελευταίες 14 ημέρες ποσοστά μόλυνσης κάτω του οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, ανέφερε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, από αυτήν την ημερομηνία, επαγγελματικά και άλλα ταξίδια που κρίνονται «απαραίτητα» επιτρέπονται μεταξύ της Φινλανδίας και – μεταξύ άλλων – της Αλγερίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Τυνησίας και της Κίνας.

Η Φινλανδία, ο κορονοϊός και τα σύνορα

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) – εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να καταγράφει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Τα σύνορα της Φινλανδίας από τις 13 Ιουλίου ανοίγουν για την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ανδόρα, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό.

Οι φινλανδικές αρχές θα προβούν σε περαιτέρω αξιολόγηση της λίστας σε δύο εβδομάδες για να καθορίσουν αν άλλες χώρες μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από αυτόν τον κατάλογο.

Οι υπήκοοι των χωρών της ζώνης της Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Φινλανδία για εργασία, οικογενειακούς λόγους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που θεωρείται «απαραίτητος».

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι θα άρουν από τις 13 Ιουλίου τους περισσότερους από τους περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια – που έχουν μειωμένη χωρητικότητα καθισμάτων και ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να παραμείνουν καθισμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2