Κόσμος

Επιμένουν οι Βρετανοί: Η Ρωσία προσπάθησε να κλέψει το εμβόλιο – Θα λογοδοτήσει

Απολύτως βέβαιος δήλωσε πως είναι ο Βρετανός υπ. Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ για το ότι η Ρωσία εμπλέκεται στις κυβερνοεπιθέσεις που είχαν ως στόχο την κλοπή δεδομένων από τις έρευνες για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς υποστήριξαν την Πέμπτη ότι Ρώσοι χάκερς, οι οποίοι δρουν «σχεδόν σίγουρα στο πλαίσιο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», εξαπέλυσαν επιθέσεις σε βρετανικούς, καναδικούς και αμερικανικούς οργανισμούς με σκοπό να κλέψουν την έρευνα για το εμβόλιο .

“Θα δώσει λογαριασμό η Ρωσία”

«Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εμπλέκονται σε μια κυβερνοεπίθεση (…) για να σαμποτάρουν ή να επωφεληθούν από την έρευνα και την ανάπτυξη» ενός εμβολίου, είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News. «Τη στιγμή που ο κόσμος ενώνεται για να αντιμετωπίσει την Covid-19 και ιδίως για να βρει μια παγκόσμια λύση, ένα εμβόλιο, πιστεύω ότι είναι σκανδαλώδες και κατακριτέο να εμπλέκεται η ρωσική κυβέρνηση σε μια τέτοια δραστηριότητα», πρόσθεσε. «Θα ζητήσουμε από τη Ρωσία να δώσει λογαριασμό και θα φροντίσουμε όλος ο κόσμος να πληροφορηθεί την αξιοκατάκριτη συμπεριφορά της», κατέληξε.

Μόσχα: Δεν έχει κανένα νόημα

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο, Αντρέι Κέλιν, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ράαμπ.

«Δεν πιστεύω καθόλου αυτήν την ιστορία, δεν έχει κανένα νόημα» είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το BBC. Ο Κέλιν σημείωσε ότι άκουσε για πρώτη φορά να μιλούν για αυτούς τους χάκερ από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και εκτίμησε ότι είναι αδύνατον να αποδοθεί αυτή η κυβερνοεπίθεση σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής διαβεβαίωσε πάντως ότι, παρά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνο για μια σειρά θεμάτων το τελευταίο διάστημα, η Ρωσία είναι διατεθειμένη «να γυρίσει σελίδα» και «να συνεργαστεί» με τη Βρετανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 2
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου