Ελλάδα

Μάτι: Οι εκδηλώσεις μνήμης για τα δύο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά (pics, video)

Δύο χρόνια από τις 23 Ιουλίου 2018 και την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι με 102 νεκρούς στις φλόγες της πυρκαγιάς που βύθισε στο πένθος την Ελλάδα.

Στο Μάτι, τον τόπο της φονικής πυρκαγιάς γίνονται εκδηλώσεις μνήμης, παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών φορέων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των θυμάτων, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Κώστας Ανανίδας, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγ. Ιωάννη στο Νέο Βουτζά.

Το μνημείο είναι ένας ορειχάλκινος πίνακας που δείχνει ανθρώπους να τρέχουν προς τη θάλασσα να σωθούν από τη φωτιά!

Mati  Lefteris

Mati  Lefteris

 

Mati  Lefteris

Mati  Lefteris

Mati  Lefteris

Επιμνημόσυνη δέηση τελεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος, ενώ ακολουθεί προσκλητήριο νεκρών. Συγκέντρωση όλων των φορέων και των κατοίκων από τις 5 πληγείσες περιοχές στο ΝΑΟΜΑ (Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ματιού), για την κεντρική εκδήλωση.

 

Mati  Lefteris

Mati  Lefteris

Εκεί, τελέστηκε νέα επιμνημόσυνη δέηση από τον Πατέρα Δωρόθεο και προσκλητήριο νεκρών, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

Mati  Lefteris

Mati  Lefteris

Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες – Video: Λευτέρης Σουχάιμπ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη 14
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού 5