Κόσμος

Παχύσαρκοι και υπέρβαροι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορονοϊό

Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον έχει δεσμευθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας και έχει και ο ίδιος χάσει βάρος μετά την εισαγωγή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας αφού προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Η έκθεση της PHE αναφέρει ότι όσοι έχουν δείκτη μάζας σώματα (BMI) 30 με 35 έχουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον κορονοϊό, με το ποσοστό να αυξάνει στο 90% για όσους έχουν BMI άνω του 40, σε σχέση με τους ανθρώπους με υγιές βάρος.

Τα άτομα με BMI άνω του 30 θεωρούνται υπέρβαρα, με την PHE να αναφέρει ότι σχεδόν το 63% των ενηλίκων στην Αγγλία είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

«Τα τρέχονται στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν ή να νοσήσουν σοβαρά από covid-19, όπως και από άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες», τόνισε η Άλισον Τέντστοουν επικεφαλής διατροφολόγος της PHE.

Χθες Παρασκευή ο Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να χάσουν βάρος, με δημοσιεύματα του Τύπου να αναγγέλλουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει περιορισμούς στις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Η Σούζαν Τζεμπ καθηγήτρια Διαιτολόγιας και Υγείας του Πληθυσμού στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε ότι θα χαρεί αν ο Τζόνσον παραδεχθεί την έκταση της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Βρετανία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

«Ήρθε στο προσκήνιο με την covid-19, όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι που γνωρίζαμε εδώ και καιρό, όμως δεν είχε βρεθεί ποτέ στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης», σχολίασε η Τζεμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του Τραμπ υποχρέωσε τον άλλο σε αγοραπωλησία πολυτελούς γιοτ - Το ημιτελές σκάφος στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας