Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 νεκροί και πάλι στις ΗΠΑ σε ένα 24ωρο

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Σάββατο 68.212 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τους 4.174.437 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ χτύπημα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 έφθασε συνολικά τους 146.391, καθώς καταμετρήθηκαν άλλοι 1.067 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο.

Μολονότι καταγραφόταν μια ορισμένη βελτίωση της κατάστασης περί τα τέλη της άνοιξης, εδώ και αρκετές εβδομάδες η καμπύλη της μετάδοσης στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Τις τελευταίες 12 ημέρες, το επίπεδο των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφονται ανά 24 ώρες δεν έχει πέσει κάτω από το επίπεδο των 60.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου μία ημέρα μετά το χάος σε πολλά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος
Τουλάχιστον 16 πτήσεις - μεταξύ των οποίων αυτές με προορισμό τις Βρυξέλλες και το Τορόντο και αυτές που αναμένονταν από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο - ακυρώθηκαν σήμερα
Αεροδρόμιο Χίθροου