Κόσμος

Κορονοϊός: Στροφή προς τα… μέτρα κάνουν και οι Ελβετοί

Η Ελβετία θα πρέπει να ενισχύσει τους περιορισμούς για να μειώσει τα κρούσματα του κορονοϊού έπειτα από την έξαρση που παρατηρείται και προκειμένου να αποφύγει ένα αυστηρότερο lockdown μελλοντικά, ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα η Ελβετία έχει καταγράψει αύξηση των νέων κρουσμάτων μεγαλύτερη των 200 ημερησίως έπειτα από τα 35, κατά μέσον όρο, που ήταν ημερησίως τον Ιούνιο.

Ο Μάρτιν Άκερμαν, ο οποίος ηγείται της υπηρεσίας που παρέχει επιστημονικές συμβουλές στην ελβετική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και δεν έχει πολλές επιλογές.

“Θα πρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως για να εμποδίσουμε μια εκθετική αύξηση”, δήλωσε ο Άκερμαν στην εφημερίδα SonntagsZeitung.

“Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος δραστικών και κοστοβόρων περιορισμών. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση”, πρόσθεσε.

Η Ελβετία έχει άρει ένα μερικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί τον Μάρτιο όταν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού που έχει μολύνει 35.000 ανθρώπους και προκαλέσει 1.797 θανάτους στη χώρα αυτή των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Άκερμαν, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της δύναμης κρούσης κατά του κορονοϊού χθες, δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις πολιτικές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις παρότι εξακολουθεί να απαγορεύει τις εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ο Άκερμαν, ο οποίος είναι ειδικός στην μικροβιολογία, είπε ότι θα πρέπει εκ νέου να περιοριστεί ο αριθμός των δημόσιων συγκεντρώσεων στα 100 άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να πει κάποιος αν οι πολυάριθμες εκδηλώσεις πυροδοτούν την επιδημία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμόγελα από Τραμπ και Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο – Τα θερμά «ευχαριστώ» και στο βάθος τα σενάρια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία
Αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτε την «εκρηκτική» διαμάχη του περασμένου Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που ο Ζελένσκι βρισκόταν δίπλα στον Τραμπ
Χαμογελαστοί Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1
Γαζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε πρόταση που διαβιβάστηκε από μεσολαβητές, η οποία περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με την Times of Israel
Αεροφωτογραφία της Γάζας 12
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ