Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ντι Μαρία έστειλε την Παρί στον τελικό του Champions League – “Γονάτισε” η Λειψία (video)

Ο Ντι Μαρία έστειλε την Παρί στον τελικό του Champions League – “Γονάτισε” η Λειψία (video)
Reuters

Έδειξε ικανή να πραγματοποιήσει το μεγάλο της… όνειρο, μετά από χρόνια προσπαθειών. Την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Champions League πανηγυρίζει η Παρί Σεν Ζερμέν, που νίκησε με ευκολία τη Λειψία με 3-0. Δυο ασίστ και ένα γκολ ο Ντι Μαρία. Δυο δοκάρια ο Νεϊμάρ, που έφτιαξε με “μαγικό τακουνάκι” το τέρμα του Αργεντινού.

Απαλλαγμένη από το άγχος του αποκλεισμού στα προημιτελικά που την ακολουθούσε με… εφιαλτικό τρόπο, η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξε υποδειγματικά κόντρα στη Λειψία και πέρασε στον τελικό του Champions League, επικρατώντας των Γερμανών με 3-0.

Ηγετική μορφή για την Παρί, ο ;Aνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός έφτιαξε το πρώτο και το τρίτο γκολ της ομάδας του Τούχελ, ενώ σημείωσε το δεύτερο, δεχόμενος την απίστευτη ασίστ του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να σκοράρει, έχοντας δυο δοκάρια.

Ο τελικός του Final 8 του φετινού Champions League θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Η έτερη ομάδα του “μεγάλου” αγώνα της Κυριακής θα προκύψει από το αυριανό Λιόν – Μπάγερν Μονάχου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι δυο ομάδες μπήκαν με.. επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι, με την Παρί όμως να έχει στο 6′ δοκάρι με τον Νεϊμάρ και επτά λεπτά αργότερα να ανοίγει το σκορ. Ο ντι Μαρία εκτέλεσε υποδειγματικά ένα φάουλ, ο Μαρκίνιος έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Γκουλάσι για το 0-1.

Η Λειψία ανέβασε… στροφές και στο 25′ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Λάιμερ έκανε την προσπάθεια από δεξιά και το γύρισμα για τον Πόουλσεν ο οποίος στην κίνηση σούταρε λίγο πίσω από τη γραμμή της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα για λίγο άουτ. Η Παρί πήρε την κατοχή της μπάλας κι έτσι τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 35′ ο Νεϊμάρ έχασε νέα ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, έχοντας και πάλι δοκάρι, σε μακρινή πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έκλεισε το ημίχρονο, φτάνοντας στο 0-2. Ο Γκουλάσι έκανε λάθος πάσα στο 42′, ο Παρέδες έδωσε στη μεγάλη περιοχή για τον Νεϊμάρ, αυτός με εξαιρετικό τακουνάκι έβγαλε μόνο του τον Ντι Μαρία και ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Η πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν “κλείδωσε” λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (56′). Ο Μπερνάτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκουλάσι από κοντά. Στη συνέχεια ο Ερέρα έκλεψε από τον Μουκιελέ (ελέγχθηκε αν υπήρχε φάουλ), ο Ντι Μαρία έβγαλε τη σέντρα και ο Μπερνάτ μόνος στην περιοχή (καλυπτόταν από τον Μουκιελέ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκουλάσι.

Το παιχνίδι κύλησε στους ρυθμούς των Γάλλων, με τον Εμπαπέ να προσπαθεί να σκοράρει, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Γκουλάσι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις