Κόσμος

Με επίθεση στον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδει καθυστερημένα την Die Welt

O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών -με καθυστέρηση 24 ωρών-  διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναφερόταν στο αίτημα Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη ελληνικού μαχητικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χαμί Ακσόι αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας».

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1301184837672415237?s=20

Όμως ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών δεν έμεινε εκεί. Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιο Πέτσα.

click4more: Welt: Γιατί οι Τούρκοι Στρατηγοί “απέρριψαν” το αίτημα Ερντογάν για θερμό επεισόδιο

“Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο. Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη, ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή”, είπε ο Ακσόι.

Τι είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και μιλώντας για το δημοσίευμα της «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να βυθίσουν ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, επισήμανε ότι πρόκειται για έγκριτη εφημερίδα και ότι αυτό το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί, ούτε από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά ούτε και από την τουρκική Πρεσβεία στο Βερολίνο.

«Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας. Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση», συνέχισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση