Πολιτική

Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για διάλογο

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Ποια θα είναι η διαδικασία διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες. Κυβερνητικές πηγές τηρούν στάση αναμονής.

Ραγδαίες είναι οι διπλωματικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα γίνουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να φτιάξουν ένα μηχανισμό αποφυγής συγκρούσεων. Πάντως, μέχρι στιγμής, κυβερνητικές πηγές τηρούν στάση αναμονής.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Ερντογάν τόνισε πως η στήριξη που προσφέρουν ορισμένες χώρες προς την “εγωιστική και άδικη στάση της” Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαράδεκτη.

Click4more: “Κλείδωσε” η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας – Αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι ” ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες της Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκε από βήματα ή πρωτοβουλίες της Ελλάδας ή χωρών που την υποστηρίζουν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1