Κόσμος

Κολομβία: 8 νεκροί σε ταραχές μετά τον θάνατο ενός άνδρα κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Κολομβία, καθώς οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπογκοτά και την κοντινή πόλη Σοάτσα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από ταραχές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον θάνατο ενός άνδρα ο οποίος χτυπήθηκε κατ’ επανάληψη από ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Σχεδόν 100 αστυνομικοί και 55 πολίτες τραυματίστηκαν ενώ δεκάδες στάσεις λεωφορείων και δημόσια οχήματα καταστράφηκαν ή πυρπολήθηκαν. Έγιναν επίσης 70 συλλήψεις, οι περισσότερες στην Μπογκοτά.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Λόπες ζήτησε από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε να διατάξει να σταματήσουν οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα εναντίον των διαδηλωτών. «Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι έγινε χρήση όπλων, αδιακρίτως, από μέλη της αστυνομίας. Δεν θα ανεχθούμε τη χρήση βίας για την καταστολή της βίας», είπε η Λόπες, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα νοσοκομείο της πόλης.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Μπογκοτά και όλοι τους ήταν νέοι και έφεραν τραύματα από σφαίρες, είπε η δήμαρχος.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι όλοι οι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ενός 17χρονου, είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Η Λόπες προέτρεψε επίσης τους διαδηλωτές να μην προβαίνουν σε βανδαλισμούς.

Οι ταραχές ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο του φοιτητή νομικής και πατέρα δύο παιδιών Χαβιέρ Ορντόνιες, 46 ετών. Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας φίλος του θύματος, ο Ορντόνιες είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος από αστυνομικούς και δέχεται αλλεπάλληλες ηλεκτρικές εκκενώσεις, ενώ ακούγεται να ικετεύει «σας παρακαλώ, όχι άλλο».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος έπινε αλκοόλ στον δρόμο μαζί με φίλους του, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19. Οδηγήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στα δυτικά προάστια της Μπογκοτά όπου σύμφωνα με την οικογένειά του η κακοποίηση συνεχίστηκε. Πέθανε αργότερα, σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε αργία εν αναμονή της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του