Κόσμος

Δανία: Μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί την ανοδική του πορεία στη χώρα αν και με πιο αργό ρυθμό μετά την επιβολή νέων περιορισμών προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο ρυθμός αναπαραγωγής, που δείχνει σε πόσους ανθρώπους κατά μέσο όρο μπορεί να μεταδώσει τον ιό κάποιος που έχει μολυνθεί από αυτόν, έπεσε σήμερα στο 1,1 από 1,3 πριν από μία εβδομάδα και 1,5 πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ο χαμηλότερος ρυθμός μόλυνσης σημειώνεται παρότι ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων αυξήθηκε κατακόρυφα τον τελευταίο μήνα για να φθάσει το ημερήσιο υψηλό των 652 στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων έπεσε στις 392 σήμερα.

Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης απότομης αύξησης των νέων μολύνσεων, η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επέβαλε περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις και στις ώρες κλεισίματος μπαρ και εστιατορίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία