Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Τι θα συμβεί με τον Γιάννη Λαγό – Τι προβλέπεται για την ασυλία του

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε και αυτός στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Λαγός προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση.

Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

«Ζαλισμένος» από την ομόφωνη απόφαση ενοχής παραληρεί ο Λαγός!

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και με την… βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ο Γιάννης Λαγός δυσκολεύεται να το αποδεχθεί.

Ο Γιάννης Λαγός είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που σημαίνει από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια φυλακή.

Και στο άκουσμά της ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής… παραληρεί. Με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη “τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος”, ενώ στην ίδια πρόταση βάζει το σήμα κατατεθέν της Χούντας των Συνταγματαρχών, το “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” κι αμέσως μετά μιλά για… Χούντα της ΝΔ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 1
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος