Πολιτική

Παπαδάκης για αλλαγή Ποινικού Κώδικα: Δώρο στην Χρυσή Αυγή η κατάργηση έκπτωσης των πολιτικών δικαιωμάτων

Σε δηλώσεις του έξω από το Εφετείο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης διαπίστωσε ότι «ο νέος ποινικός κώδικας έχει πράγματι καταργήσει την παρεπόμενη ποινή της στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων» αλλά, όπως τόνισε ο ίδιος, δεν υφίσταται «αδιέξοδο» και «δεν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση» με την προσθήκη του ασυμβίβαστου μέσω της αλλαγής της εκλογικής νομοθεσίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης «η αντιμετώπιση του αποκλεισμού δεν είναι θέμα αποκλειστικά του Ποινικού Κώδικα και μπορεί να λυθεί άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναδρομικότητα», μάλιστα «έστω και χωρίς η καταδίκη να είναι αμετάκλητη».

click4more Ο Σταύρος Κοντονής και το τηλεφώνημα στον Τσίπρα: Το παρασκήνιο πριν από τη… «βόμβα»

Ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι δεν πρέπει να συγχέεται η διαδικασία της κατάθεσης καταστατικού στον Άρειο Πάγο με τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία. «Ο Άρειος Πάγος θα αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα και θα αναλάβει τις ευθύνες του και είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

Για «δώρο στην Χρυσή Αυγή» έκανε λόγο χαρακτηριστικά ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής αναφερόμενος στην κατάργηση της έκπτωσης των πολιτικών δικαιωμάτων «μαζί με άλλα πολλά» όπως η μείωση των ποινών και το ελαφρυντικό της μη εύλογης διαρκείας της δίκης, αλλά όπως υπογράμμισε ξανά «δεν υπάρχουν αδιέξοδα ως προς τη μη συμμετοχή σε εκλογές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 32