Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία με τον Κλαρκ Κούπερ στο πλευρό του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις Κλαρκ Κούπερ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Κούπερ συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Παναγιωτόπουλος

Τα μηνύματα που έστειλε ο Παναγιωτόπουλος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Click4more: «Εμπρηστής» Ερντογάν: Θα δώσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο την απάντηση που τους αξίζει

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

panagiwtopoulos cooper in

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέδειξε τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδος, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου