Κόσμος

Τρόμος στο Παρίσι: Τον αποκεφάλισε και φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”

Συναγερμός σε προστάσιο στα βόρεια του Παρισιού. Έρευνα των γαλλικών αρχών για "ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση".

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Παρισιού, και συγκεκεριμένα στο βόρειο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ένοπλος επιτέθηκε σε καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και τον αποκεφάλισε, φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, και τελικά εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία. 

Αρχικά, η Αστυνομία διέψευδε τον αποκεφαλισμό και έκανε λόγο για μαχαίρωμα στον λαιμό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα. 

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα (τοπική ώρα), στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν, όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Το παρακάτω βίντεο -του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί- κάνει τον γύρο στα social media και σύμφωνα με τους χρήστες, δείχνει τη στιγμή εξουδετέρωσης του δράστη.

https://www.youtube.com/watch?v=szoPmfN5GV8

Με πληροφορίες από actu.fr και www.europe1.fr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone
Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού κλήρωνει τάφους δίπλα στον Τζιμ Μόρισον, τον Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες
Οι Παριζιάνοι που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποκαταστήσουν ταφικά μνημεία «στην αρχική τους μορφή», με αντάλλαγμα μια παραχώρηση σε τρία από τα πιο γνωστά κοιμητήρια της γαλλικής πρωτεύουσας
Το νεκροταφείο Pere-Lachaise στο Παρίσι
Κατέρρευσε δίπλα στον Τραμπ στέλεχος φαρμακευτικής κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων για φάρμακα κατά της παχυσαρκίας μέσα στο Οβάλ Γραφείο
Ο άνδρας εμφάνισε αρχικά σημάδια δυσφορίας και στη συνέχεια κατέρρευσε - «Η Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου έδρασε αμέσως και ο κύριος είναι καλά»
REUTERS