Κόσμος

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ισλανδία – Διακόπηκε η συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και πολλές περιοχές της Ισλανδίας συγκλονίστηκαν από μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών, που δεν προκάλεσε ούτε ζημιές ούτε θύματα, όμως είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο σεισμός, που διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ τον ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, σημειώθηκε στις 16.43 ώρα Ελλάδας και έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τη συνεδρίαση της ολομέλειας σε πλήρη εξέλιξη, οι βουλευτές «πάγωσαν» κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ζωντανά η ισλανδική τηλεόραση και οι εργασίες ανεστάλησαν για 15 λεπτά.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στο Ρέικιαβικ, κτίρια σείστηκαν από τον σεισμό.

Η πρωθυπουργός της χώρας έδινε συνέντευξη μέσω ίντερνετ και ο σεισμός την… συνέλαβε στον «διαδικτυακό αέρα».

https://youtu.be/ep6-t4x_oAQ

Όπως γνωστοποίησε το ινστιτούτο μετεωρολογίας της Ισλανδίας, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, κοντά στη γεωθερμική ζώνη του Σελτούν.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για κανέναν τραυματισμό ούτε υλική ζημιά», ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου η πολιτική προστασία, ωστόσο επισήμανε πως πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις για να καταγραφούν πιθανές επιπτώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου