Κόσμος

Ε.Ε: Συμφωνία για τη νέα Αγροτική Πολιτική μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις

Οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε συμφώνησαν έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις σε μια μεταρρύθμιση της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ).

«Έπειτα από μια μακρά μάχη, φθάσαμε σε μια κρίσιμη συμφωνία», δήλωσε η γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, CDU) στο τέλος της συνόδου των υπουργών στο Λουξεμβούργο διαβεβαιώνοντας ότι βρέθηκε μια «καλή ισορροπία» ανάμεσα στην επιδίωξη της αειφορίας, τις οικολογικές πιέσεις και την επισιτιστική ασφάλεια. Οι προσανατολισμοί που υιοθετήθηκαν από τα κράτη μέλη θα αποτελέσουν αντικείμενο συνομιλιών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023.

ΚΚΕ: Βασικός πυλώνας της αντιλαϊκής πολιτικής

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε πως «η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) συνιστά βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής στρατηγικής ΕΕ και κυβερνήσεων. Στο επίκεντρο της ΚΑΠ για την περίοδο 2021-2027 βρίσκεται η προσαρμογή της στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ για συγκέντρωση της παραγωγής μέσα από διάφορες μορφές, “πράσινη ανάπτυξη” στα πλαίσια της “Πράσινης Συμφωνίας”, ψηφιοποίηση, ανάπτυξη της “ευφυούς γεωργίας ακριβείας”.

Πρόκειται για όρους και προϋποθέσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, που στον καπιταλισμό καρπώνονται τα μονοπώλια της ΕΕ, ώστε να ευνοηθούν στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Βραζιλία κλπ)».

Ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Πρόσθεσε ότι «το μάρμαρο, όπως πάντα, θα πληρώσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες που βλέπουν τις σοδειές και τα ζώα τους να χάνονται από τις φυσικές καταστροφές, εξαιτίας της κρατικής εγκατάλειψης» γιατί αυτοί «είναι που αναγκάζονται να πουλούν τα προϊόντα τους σε τιμές κάτω του κόστους στους μεγαλέμπορους και τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και μεταποίησης και προσμένουν σε επιδοτήσεις και προγράμματα τύπου ΚΑΠ ίσα για να εξασφαλίσουν την επόμενη χρόνια».

«Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, η ΚΑΠ και η πολιτική των κυβερνήσεων, διαχρονικά οξύνουν και διαιωνίζουν τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών μαζί με τους εργαζόμενους, απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο – την ΕΕ, τις αστικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια – για εγγυημένες τιμές που να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, για την προμήθεια ποιοτικών φθηνών αγροτικών προϊόντων για τη λαϊκή οικογένεια», κατέληξε στην ομιλία του ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικά βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα στο Ισραήλ
Η Τεχεράνη ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλου εναντίον της Ντιμόνα, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανταπόδοση» της «εχθρικής» επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ του κεντρικού Ιράν
Βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα
Ο Τραμπ απειλεί με αφανισμό τους σταθμούς ενέργειας του Ιράν αν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ – Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πλήξουν και θα αφανίσουν τους διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας (στη χώρα), ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο», αναφέρει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ 14
Βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο έφτασε στην Αραβική Θάλασσα – Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk
Το υποβρύχιο HMS Anson – εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk Block IV και τορπίλες Spearfish – αναχώρησε προ ημερών από το Περθ της Αυστραλίας και διένυσε περίπου 5.500 μίλια (8.850 χλμ) προκειμένου να φθάσει στην Αραβική Θάλασσα.
Tο υποβρύχιο HMS Anson
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία