Ελλάδα

Lockdown: Πώς θα μεταβείτε σε δικαστήρια, δικηγόρους και συμβολαιογράφους

Διευκρινίσεις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μετάβαση σε δικαστικές Αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους, εν μέσω του πανελλαδικού lockdown, λόγω του κορονοϊού.

 Συγκεκριμένα:

1. Μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος, αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.

2. Μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, εάν υπάρχει.

3. Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική Αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου/συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση/πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

4. Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας αυτές οι τρεις κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Αυτό ισχύει και για τους μάρτυρες, εάν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Επισημαίνεται, ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, της μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα