Ελλάδα

Δραματικός Εξαδάκτυλος για την Θεσσαλονίκη! «Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες Ιταλίας»

Έκκληση σε γιατρούς να συνδράμουν άμεσα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην συμπρωτεύουσα. «Μην βγαίνετε από το σπίτι παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος». 2.752 νέα κρούσματα και 43 νεκροί σήμερα.

Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας κι ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωνε σκληρότερα μέτρα εν μέσω lockdown για όλη τη χώρα.

Αναφερόμενος στην έκκληση που έκανε στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «ο ιός κυκλοφορεί μαζί με τους ανθρώπους. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δίνεται μάχη. Μια μάχη διαρκής. Καινούργια κρεβάτια δίνονται για να νοσηλευτούν ασθενείς και γεμίζουν ταχύτατα. Καινούργια κρεβάτια δίνονται σε ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση και παλεύουν για τη ζωή τους σε διαρκώς μεγαλύτερους αριθμούς και γεμίζουν ταχύτατα. Θα πρέπει να περιορίσουν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο».

Click4more: Lockdown: Τι θα ισχύει για delivery και take away με τα νέα μέτρα

«Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που να μην έχει φίλο, συγγενή, συνεργάτη, που να γνωρίζει ότι νοσεί και πολλές φορές να νοσεί βαριά, να είναι στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει κάποιον που είναι θετικός», συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος, την ημέρα που καταγράφηκαν 2.752 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι σε 24 ώρες, απευθύνοντας έκκληση:

«Υπάρχει μια έκκληση για γιατρούς που θα πρέπει να συνδράμουν στα νοσοκομεία αρχικά της Θεσσαλονίκης, και ελπίζω να μην χρειαστεί να συνδράμουν και στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας. Όποιος έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στους συναδέλφους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να το κάνει τώρα. Είναι απολύτως απαραίτητο. Μην αισθάνεστε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μακριά. Είναι πολύ εύκολο αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη να συμβεί και αλλού και τότε δεν θα ξέρουμε ποιος θα στηρίξει ποιον», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δείτε όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Live News

«Κοντά στο να δούμε εικόνες Ιταλίας στα νοσοκομεία»!

Την δραματική έκκληση στους γιατρούς να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία επανέλαβε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση, τονίζοντας ότι δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και είμαστε κοντά στο να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους.

Click4more: Πέτσας: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα μπορεί να περιοριστούν κι άλλες δραστηριότητες

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε. Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία στην Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι θα νικήσουμε την πανδημία ακόμα και αν χρειαστεί να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους.

Το lockdown και το δεύτερο κύμα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι σε περιπτώσεις πανδημίας, τα δεύτερα κύματα είναι και ισχυρότερα και φονικότερα από τα πρώτα υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη θα συνιστά υγειονομικό έγκλημα».

Click4more: Συγκλονιστικές εικόνες από την εντατική κορονοϊού του “Παπανικολάου” – Από 39 μέχρι 60 ετών όσοι παλεύουν εκεί για τη ζωή τους (video)

Αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στην συμπρωτεύουσα, ο οποίος εξακολουθεί να «θερίζει» παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε lockdown εδώ και 12 μέρες, ανέφερε ότι ναι μεν παρατηρείται μια μικρή μείωση του ρυθμού της ταχύτητας μετάδοσης, αλλά όχι σταθεροποίηση κι επιβράδυνση. «Το 32% των τεστ βγαίνουν θετικά, αλλά και 60.000 να είναι οι νοσούντες, όπως εκτιμά το ΑΠΘ, θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε κάμψη. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο lockdown», κατέληξε.

Δείτε όσα είπε στον “αέρα” του ΣΚΑΪ

Με πληροφορίες από: Live News / ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Iσχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα σε όλη τη χώρα - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί και η Αττική - Παράλληλα θα πνέουν και ισχυροί νότιοι άνεμοι και σε κάποια λιμάνια υπάρχει απαγορευτικό - Τα έντονα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ
Βροχή στην Αθήνα
Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε τη Γαλλίδα ΥΠΑΜ άνω στη φρεγάτα «Κίμων» - Δείτε εικόνες από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας
Η φρεγάτα «Κίμων»
Τι συμβαίνει με τις απουσίες των μαθητών στην περίπτωση νόσησης από γρίπη - Έως 5 ημέρες θα καταγράφονται αλλά δεν θα μετρούνται
Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης στα σχολεία - Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι μαθητές για να μην μετρηθούν οι απουσίες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Portrait of sad engrossed sick little girl and her mother touching daughter's forehead.
Η κακοκαιρία Kristin σαρώνει την Ηλεία: Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε δρόμους και υπόγεια – Κατέρρευσε τοίχος σπιτιού
Εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρη την Ηλεία από τις σημερινές καταιγίδες και βροχές - Επιβαρυμένα τα εδάφη από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας - Δείτε φωτογραφίες
Βάρδα
Ασφυξία στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Επιβαρυμένη είναι η εικόνα και στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Μποτιλιάρισμα