Ελλάδα

“Απελπισία στις ΜΕΘ με 80 εισαγωγές ημερησίως” – Το 3ο κύμα φοβάται ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου

Δραματική έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως φοβάται το τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ δήλωσε πως “η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις ΜΕΘ”, παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;» ανέφερε.

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα» προειδοποίησε.

«Όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται» τόνισε δε ο κ. Καπραβέλος.

«Άνοιγμα της οικονομίας με προσοχή»

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» επισήμανε από πλευράς του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν το 30% έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο κ. Καπραβέλος, και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κορωνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξει δεν προχωράμε.

«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε. Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί… Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Άνεμοι έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία στους 19 βαθμούς
Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις
Βροχή
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 6