Κόσμος

Επελαύνει ο κορονοϊός στην Τουρκία! «Επανεμφανίστηκαν» ασυμπτωματικοί μετά το καλοκαίρι

Οι αρχές στην Τουρκία κατέγραψαν 28.351 επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, την πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο που η Άγκυρα συμπεριλαμβάνει στον καθημερινό της απολογισμό για την πανδημία τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Η κυβέρνηση στην Τουρκία δημοσίευε από το καλοκαίρι μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών, με τους επικριτές να ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο κρύβει το ακριβές μέγεθος της επιδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του υπουργείου Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο 168 άνθρωποι πέθαναν έχοντας διαγνωσθεί με την Covid-19, στον υψηλότερο αριθμό μετά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η Τουρκία.. ψωνίζει εμβόλιο από Κίνα

Παράλληλα ο Κοτζά ανακοίνωσε πως η Άγκυρα υπέγραψε ένα συμβόλαιο για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου κατά της Covid-19 από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech.

“Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που θα παραδοθούν κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας

Το CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac κατά της COVID-19 προκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, δείχνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών.

To CoronaVac και άλλα τέσσερα πειραματικά εμβόλια που δημιουργήθηκαν στην Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητάς τους.

Μιλώντας στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου για την πανδημία, ο Κοτζά είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων.

“Το σημαντικό για μας είναι να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εμβόλια τα οποία είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά και αξιόπιστα… Νομίζω ότι η μέρα εκκίνησης εμβολιασμών θα μπορούσε να είναι η 11η Δεκεμβρίου”, σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εφιάλτης των drones πάνω από το Βέλγιο: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Υποψίες για ρωσική ανάμειξη
Μυστηριώδη drones παραλύουν τον εναέριο χώρο του Βελγίου - «Η κατάσταση απαιτεί συντονισμένο, εθνικό χειρισμό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Μπερνάρ Κεντέν
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι
7