Πολιτική

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αποκτά η Ελλάδα – Φέρνει 1.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας

Το δρόμο για να μπει ξανά στο «χάρτη» της αυτοκινητοβιομηχανίας η Ελλάδα και μάλιστα με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, κάνοντας έτσι στροφή στην ηλεκτροκίνηση, ανοίγει η επένδυση της εταιρείας «Next.e.GΟ». Σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, υπογράφηκε η Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας ανάμεσα στην Enterprise Greece και την εταιρεία, με τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη παρουσία του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της «Next.e.GΟ», ενώ το project ονομάζεται «Electric Cars e.GO Made in Greece».

Η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια (σ.σ.: ακόμη δεν έχει επιλεγεί ο κατάλληλος τόπος) και θα δημιουργηθούν 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 5.000 έμμεσες, π.χ. από μεταπωλητές. Υπολογίζεται ότι θα έχει δυναμικότητα κατασκευής 30.000 οχημάτων ετησίως, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας. Με τις κινήσεις αυτές, η Ελλάδα θα καταστεί μία από τις πρωτοπόρες χώρες στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη, η κυβέρνηση έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για ν’ αναπτύξει την ηλεκτροκίνηση και μέρος αυτού είναι η συγκεκριμένη επένδυση, όπως και αυτή της Volkswagen για το «πράσινο νησί» στην Αστυπάλαια. «Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για μία βιομηχανία κατασκευής οχημάτων στην Ελλάδα. Κι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δείχνει ότι δεν θέλουμε η χώρα να είναι ανταγωνιστική μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στη βιομηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν κι άλλες αντίστοιχες επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία, όπως πρόσθεσε, αποδεικνύει πως διαθέτει μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας με πολλά ταλέντα και δεξιότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 42
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα