Κόσμος

Οργή στην FSB για την δηλητηρίαση Ναβάλνι

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον Αλεξέι Ναβάλνι βίντεο στο οποίο φαίνεται να συνομιλεί με έναν από τους πράκτορες της FSB ο οποίος φέρεται να επιβεβαιώνει την δηλητηρίασή του, χαρακτηρίζει την έρευνα του Ναβάλνι που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα για τη δηλητηρίασή του «σχεδιασμένη προβοκάτσια» και το βίντεο «ψεύτικο».

Στην ανακοίνωσή της η FSB αναφέρει επίσης ότι η «σχεδιασμένη προβοκάτσια» αποσκοπεί στο να δυσφημίσει την FSB και δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την οργανωμένη τεχνική υποστήριξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Παράλληλα χαρακτηρίζει την τηλεφωνική συνομιλία του Ναβάλνι με τον πράκτορα της FSB «ψεύτικη», αναφέροντας ότι η χρήση εφαρμογής για την αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου «είναι γνωστή μέθοδος των ξένων μυστικών υπηρεσιών, που έχει δοκιμασθεί κατά το παρελθόν σε πολλές αντιρωσικές ενέργειες, η οποία αποκλείει την δυνατότητα να εντοπισθούν αυτοί που πράγματι συμμετέχουν στις συνομιλία».

Το «Spiegel», οι ερευνητικές πλατφόρμες «Bellingcat» και «The Insider», καθώς επίσης και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε κοινή έρευνα που πραγματοποίησαν και δημοσίευσαν πρόσφατα, είχαν αποκαλύψει ότι πράκτορες της FSB δηλητηρίασαν τον Ναβάλνι.

Click4more: Der Spiegel: Πράκτορας της FSB παραδέχτηκε την δηλητηρίαση του Ναβάλνι – Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο

Ο Ναβάλνι ανάρτησε σήμερα στο διαδίκτυο βίντεο με την συνομιλία που έχει με τον πράκτορα Κονσταντίν Κουντριάφτσεφ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πρακτόρων που επιχείρησαν να τον δηλητηριάσουν σύμφωνα με την έρευνα, ο οποίος φέρεται να παραδέχεται την δηλητηρίαση του πολιτικού της αντιπολίτευσης και επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο να τηλεφωνεί στον πράκτορα Κονσταντίν Κουντριάφτσεφ μερικές ώρες πριν δοθεί στη δημοσιότητα η έρευνα, προσποιούμενος στον πράκτορα της FSB τον σύμβουλο του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, λέγοντάς του ότι χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να συντάξει μια έκθεση σχετική με τη δηλητηρίαση. Ο Ναβάλνι λέει επίσης ότι χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για να αλλάξει τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ