Ελλάδα

Πράσινο φως από Κομισιόν για την επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία

Εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντά καταφατικά στο αίτημα της Αθήνας για επιστροφή των μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία.

Αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια συνέχισης των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία». Το αίτημα της Ελλάδας αφορούσε την επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Ο ίδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι «η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξακολουθεί να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια συνέχισης των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «με την ίδια επιστολή, η Ελλάδα υπέβαλε επίσης αίτημα για βοήθεια από τη Frontex» και καταλήγει ότι «ο οργανισμός μπορεί να παράσχει πρακτική βοήθεια στην πραγματοποίηση επιστροφών σύμφωνα με την εντολή του».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1